Wij verzorgen gastlessen ecologie aan het Nassau College in Assen

Buro Bakker en ATKB intensiveren hun samenwerking
27 oktober 2015
Met Heem voor meer natuurlijk groen
14 november 2015

Al meerdere jaren verzorgt Buro Bakker gastlessen voor het Dr Nassaucollege in Assen. Aan de hand van de praktische opdracht ‘bouw een diervriendelijke muizenval’, geven we brugklasleerlingen een kijkje achter de schermen van de wereld van de ecologie. Naast vragen als ‘wat is ecologie’ en ‘welke onderszoeksvragen behandelt een ecoloog’ willen we vooral enthousiasme overdragen voor de natuur.

Assen ligt midden tussen natuurgebieden van nationale faam zoals de Drentse Aa en het Fochtelooerveen. Toch blijken veel leerlingen deze gebieden helemaal niet te kennen. We hopen dat ze naar aanleiding van de gastles de gebieden eens gaan bezoeken en een beter beeld krijgen van ons bijzondere werkveld.

Om een goed werkende muizenval te bouwen, verdiepen de leerlingen zich in de levenswijze van muizen en leren ze het onderscheid tussen muizen en spitsmuizen. Voor de plaatsing van de val maken we gebruik van een fictieve ecologische verbindingszone. De leerlingen moeten zelf uitzoeken welke soorten ze hier verwachten en hoe ze die in de val kunnen lokken.

Muizenvallen

Binnenkort gaan we deze gastles ook geven voor de vestiging van het Dr Nassaucollege in Beilen. Buro Bakker verzorgt deze gastlessen geheel belangenloos. We vinden het belangrijk om de leerlingen op deze manier kennis te laten maken met ons werkveld.

Delen op Social Media