Minisymposium BREEAM 17 mei Leeuwarden: wat ecologie toevoegt aan een duurzaam ontwerp

Blauwe ploppende kikkers
16 april 2018
Buro Bakker onderdeel van Natuurpro: netwerk van natuurprofessionals dat samenwerkt aan een groener Nederland
4 juni 2018

Biodiversiteit en BREEAM: een logische combinatie? Dat is in de praktijk lang niet altijd het geval. Vaak wordt er binnen BREEAM wel gebruik gemaakt van technische toepassingen om de duurzaamheid te verbeteren. Denk aan het gebruik van verantwoorde materialen, toepassing van zonnepanelen, waterbesparing etc. Maar juist de groene elementen of natuurvoorzieningen komen minder vaak aan bod. En dat is jammer, want er is veel winst mee te behalen. Dat is goed voor de natuur, goed voor de biodiversiteit en goed voor iedereen die wil laten zien echt werk te willen maken van versterking van duurzaamheid en verbetering van biodiversteit.

Hoe kan ecologie bijdragen aan het versterken van biodiversiteit binnen het BREEAM keurmerk? En wat betekent dit voor de ontwerper, de inrichter en de gebruiker van het gebouw en de omgeving?

Benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Kom dan donderdag 17 mei naar het minisymposium dat wij samen met Verhoeve Groen en Heem organiseren. Centraal staat de vraag hoe groene elementen en natuurvoorzieningen bij kunnen dragen aan het verbeteren van de duurzaamheid en het versterken van van de biodiversiteit in en om een BREEAM gebouw of terrein.

Deze middag laten wij zien welke rol er voor ecologen is, welke groene mogelijkheden er zijn, en hoe ecologische en natuuraspecten in het ontwerp een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan het BREEAM ontwerp.

Tijdens dit mini-symposium wordt u bijgepraat over groene toepassingen vanuit het perspectief van de ecoloog, de ontwerper en de gebruiker.

Locatie: Van Hall Larenstein Agora 1 8934 CJ Leeuwarden

Het programma:
15.30 – 15.45 uur Ontvangst
15.45 – 16.05 uur Margreet ter Steege, Buro Bakker, de rol van ecoloog binnen BREEAM
16.05 – 16.25 uur Wilfried Reuvers, ontwerper en eigenaar van Reuvers Buro voor Groene Ruimtes, over groen en ontwerp binnen BREEAM
16.25 – 16.45 uur Gerrit Jan Nieuwenhuis, directeur/eigenaar van Niverplast, een gelukkige onderneming en eigenaar van een BREEAM gebouw
16.45 – 17.00 uur Afsluiting met een drankje