BREEAM

BREEAM is wereldwijd de meest gebruikte methode om de duurzaamheid van een gebouw (of gebieden) te toetsen en vast te leggen. BREEAM-NL is de Nederlandse versie hiervan. Er zijn keurmerken voor vier verschillende type ontwikkelingen:

  • Sloop & Demontage,
  • Nieuwbouw & Renovatie,
  • Gebiedsontwikkeling, en
  • In Use (bestaande gebouwen of terreinen).

Voor deze ontwikkelingen kunt u een BREEAM-certificaat behalen. Een BREEAM certificaat getuigt van duurzaamheid en biedt belastingtechnische voordelen. Landgebruik en Ecologie is een van de onderwerpen voor de certificering. Door het treffen van maatregelen kunt u op dit onderwerp punten scoren.

Landgebruik en ecologie

Voor Landgebruik en Ecologie (LE) zijn met relatief weinig middelen eenvoudig punten te behalen. U kunt bijvoorbeeld denken aan de keuze voor een terreininrichting die gunstig is voor flora en fauna. Of het aanbrengen van nestkasten voor vogels of vleermuiskasten. Een belangrijk onderdeel van Landgebruik en Ecologie is het opstellen van een natuurrapportage. Het behalen van punten voor onderdelen bestaat uit verzamelen van bewijslast zoals beschreven in de Beoordelingsrichtlijnen (BRL’s). De meest gebruikte richtlijn bij projectvoorbereiding en –uitvoering is Nieuwbouw & Renovatie.

Wat kan Buro Bakker voor u betekenen?

Het behalen van punten voor Landgebruik en Ecologie is bij ons in goede handen. De bewijslast wordt verzameld in natuurrapportages met een deskundige onderbouwing. Buro Bakker onderzoekt en rapporteert regelmatig potenties van gebouwen en omgeving voor waardevolle flora en fauna. Door de jarenlange ervaring hebben we een uitgebreide kennis en netwerk. Of het nu gaat om de punten voor Nieuwbouw & Renovatie (LE 1, LE 3, LE 4 LE 6), In Use of voor Gebiedsontwikkeling, u bent bij ons aan het goede adres.

Naam: ing. Wijnanda Hulsegge
Functie: Adviseur ecologie
Telefoon: 06 23496016